Coronaprotocol Badmintonclub Lansingerland

Een nieuw seizoen, een nieuwe vereniging en dat in coronatijd vraagt om wat extra aandacht voor onze afspraken.

Aanvullende corona maatregelen met ingang van 29 september:

• Geen publiek/toeschouwers toegestaan in de zaal, dit betekent:
    • Ouders brengen en halen hun kinderen, het is niet toegestaan de training vanaf de tribune/banken te volgen.
    • Bij de competitie zijn geen publiek/toeschouwers toegestaan er zijn alleen spelers in de zaal.
    • Bij de jeugdcompetitie is één ouder toegestaan deze ouder is ook begeleider van het jeugdteam.

Uitzonderingen op nieuw maximum voor ruimte binnen (max 30) – en activiteiten buiten (max 40):

• Sportgelegenheden

Zie voor volledige informatie www.rijksoverheid.nl.

Basisregels

• Blijf altijd thuis bij (verkoudheids-) klachten!
  • Blijf ook thuis als jij of één van je huisgenoten een test heeft laten doen en wacht de uitslag thuis af.
  • Volwassen toeschouwers en spelers moeten naast de baan 1,5 meter afstand. Voor het hanteren hiervan ben je zelf verantwoordelijk.
  • Op tribunes is deze 1,5 meter aangegeven. Zo niet, houd dan zelf voldoende afstand.
  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden.
  • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden, maar moeten dit wel houden tot volwassenen.
  • Tijdens het spelen is 1,5 meter afstand houden niet nodig. Vooraf, tijdens rustmomenten en na afloop van de wedstrijd wel.
  • Maak gebruik van de ruimte in de zaal, blijf niet bij elkaar aan één kant van de zaal staan/zitten. Door de hele zaal heen is ruimte om tussen de wedstrijden op 1,5 meter te wachten.
  • Blijf rustig langs de baan, geen geforceerd stemgebruik o.i.d.
  • Per jeugdspeler maximaal één begeleider.
  • Beperk het aantal toeschouwers bij competitiewedstrijden van zowel de jeugd als volwassenen.
  • In de zaal zijn ontsmettingsmiddelen beschikbaar. Deze kan je vinden bij de ingang en wij zorgen ook voor handalcohol in de kasten van BCL.
  • Kleed je, in verband met de beperkte mogelijkheden om 1,5 meter afstand te houden, zoveel mogelijk thuis om en douche ook bij voorkeur thuis!
  • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de aanvang van je training naar de zaal. Bij vrijspelen kies voor een tijdstip waarop het niet te druk is (de piek ligt op vrijdagavond tussen 20 – 21 uur).