Loading...

Competitie voor de senioren

BCL biedt voor zowel recreanten als competitiespelers de mogelijkheid om competitie te spelen. Er zijn verschillende competities om aan deel te nemen tijdens verschillende periodes van het seizoen. In het najaar (september-februari) kunnen de meer competitieve spelers deelnemen aan de Bondscompetitie van Badminton Nederland (BN), deze kent 2 vormen: de mix competitie (herendubbel, damesdubbel, 2 herenenkels, 2 damesenkels, 2 mixen) en de mannen of vrouwen competitie (4 dubbels, 4 enkels). Voor de meer recreatieve spelers zijn er mogelijkheden bij de Hoeksche Waard Competitie (HWC).  De HWC biedt een mix competitie aan, deze loopt van september tot en met april (2 damesdubbels, 2 herendubbels, 4 mixen).

In het voorjaar (februari tot en met mei) biedt BN slechts de heren of dames competitie (4 dubbels, 4 enkels) aan. De RCZ geeft in het voorjaar 3 mogelijkheden: een mix competitie (herendubbel, damesdubbel, 2 herenenkels, 2 damesenkels, 2 mixen), een dubbel competitie (herendubbel, damesdubbel, 4 mixen) en een heren competitie (2 herenenkels, 4 herendubbels).

De teams worden ingedeeld op speelsterkte, bepaald door prestaties in de competitie(s), toernooien en inzet tijdens trainingen en speelavonden. De competitiecommissie verzorgt dit in samenspraak met de trainers en het bestuur.

Indeling Bondscompetitie 2023-2024

Indeling Hoeksche Waard Competitie 2023-2024

Indeling Voorjaarscompetities Regio Zuid-West 2024

– Jisca in ’t Veen

– Stephanie Kruger

– Lindsey Beernink

– Jeanine vd Boom

– Rohin Mehra

– Flip van Kesteren

– Syam Pillai

– Odmar vd Berg

– Ruud Twigt

– Jeroen vd Last