Competitie voor de senioren

BCL biedt voor zowel recreanten als competitiespelers de mogelijkheid om competitie te spelen. Er zijn verschillende competities om aan deel te nemen tijdens verschillende periodes van het seizoen. In het najaar (september-februari) kunnen de meer competitieve spelers deelnemen aan de Bondscompetitie van Badminton Nederland (BN), deze kent 2 vormen: de mix competitie (herendubbel, damesdubbel, 2 herenenkels, 2 damesenkels, 2 mixen) en de mannen of vrouwen competitie (4 dubbels, 4 enkels). Voor de meer recreatieve spelers zijn er mogelijkheden bij de RCZ badminton of de Hoeksche Waard Competitie (HWC). De RCZ biedt in het najaar een mix competitie (herendubbel, damesdubbel, 4 mixen). De HWC biedt een mix competitie aan, deze loopt het gehele seizoen (2 damesdubbels, 2 herendubbels, 4 mixen).

In het voorjaar (februari tot en met mei) biedt BN slechts de heren of dames competitie (4 dubbels, 4 enkels) aan. De RCZ geeft in het voorjaar 3 mogelijkheden: een mix competitie (herendubbel, damesdubbel, 2 herenenkels, 2 damesenkels, 2 mixen), een dubbel competitie (herendubbel, damesdubbel, 4 mixen) en een heren competitie (2 herenenkels, 4 herendubbels).

De teams worden ingedeeld op speelsterkte, bepaald door prestaties in de competitie(s), toernooien en inzet tijdens trainingen en speelavonden. De competitiecommissie verzorgt dit in samenspraak met de trainers en het bestuur.

Indeling Bondscompetitie 2021-2022

5e divisie afd. 18 – Klik hier voor het schema
Eindstand: 1e plaats, KAMPIOEN!!

• Peter den Boer

• Ciska Vermeij

Team 5 | Competitie voor de senioren | Badmintonclub Lansingerland

COMPETITIEVERSLAG TEAM 5 – eind november
Het begon allemaal op vrijdag 17 september 2021, na bijna een jaar competitieloos te hebben rondgedwaald was het weer zo ver: de start van het competitieseizoen 2021-2022! Zouden we dit seizoen dan wel kunnen afmaken of zal de strijd tegen corona onze strijd op de badmintonbanen weer overnemen? We zijn nu al halverwege, dus we hebben goede hoop!
Helaas is ons voormalig teammaatje Lisanne verhuisd naar de Noordoostpolder, dus moeten we het met een dame minder doen. Het team bestaat nu uit Melissa, Ciska, Rohin en Rory. Met z’n viertjes zullen wij de klus moeten klaren in de 6de divisie! We kwamen terecht in een afdeling met teams uit o.a. Noordwijk, Leiden, Voorhout, Valkenburg. Allemaal redelijk uit de buurt, maar ook wel weer leuk om eens heel andere teams tegen te komen!
De heren verschenen met de eerste wedstrijd nog enigszins geoefend op de baan, dankzij o.a. regelmatig zomerbadmintonnen. De dames waren minder goed voorbereid, maar zeker gemotiveerd! Die eerste uitwedstrijd op 17 september verliep best goed en we wonnen zelfs, al waren er wel 4 drie-setters gespeeld! Dat was een goed begin en smaakte naar meer! De volgende wedstrijden bleken vaak heel erg aan elkaar gewaagd, er werden sets gewonnen of verloren met soms slechts minimaal verschil en opnieuw regelmatig drie-setters. We hebben nu 7 wedstrijden gespeeld, dus we zijn halverwege! Daarvan hebben we er 2 gewonnen, 2 gelijk en 3 verloren. De verloren wedstrijden waren steeds met 3-5 en ook daar scheelde het soms weinig en had de uitslag in ons voordeel kunnen uitpakken! Rohin en Rory zijn ongeslagen in hun herendubbel! Rohin is ongeslagen in de single en Rory heeft van 6 wedstrijden slechts 1 verloren single! De heren halen zo veel punten binnen. Melissa en Ciska hebben het moeilijker, soms waren het hele spannende wedstrijden, maar visten ze net achter het net. Er zijn zeker perspectieven voor de return-wedstrijden!
Op dit moment staan we in de middenmoot, maar vooral de strijd om de 2de t/m 5de plaats zal nog spannend gaan worden. Die teams ontlopen elkaar niet veel!
Op vrijdag 3 december starten wij in de Rijneveen aan onze eerste return-wedstrijd. We hebben er zin in!
Groetjes namens team 5,
Ciska

Mannen Veer 2 afd. 8 – Klik hier voor het schema
Eindstand: 3e plaats

• Flip van Kesteren
    • Gerard van der Meer
    • Dylan Overmeer
    • Rick Smits
    • Jeroen van Venetië
    • Timo van Venetië

Mannen 1 | Competitie voor de senioren | Badmintonclub Lansingerland

Indeling RCZ competitie

Dit najaar doen er geen teams mee aan de RCZ competitie.

Indeling Hoeksche Waard Competitie 2021-2022

Poule B1 – Klik hier voor het schema