Over BC Lansingerland

Op 9 maart 2020 is Badmintonclub Lansingerland opgericht. BCL wil dé badmintonclub zijn voor Lansingerland en omgeving. BCL is er voor alle leeftijden, voor alle niveaus, ondersteund door goede trainers en enthousiaste vrijwilligers.

BCL is gezellig, competitief voor wie dat wil, sportief op en naast de baan. Met vrijwilligers organiseren wij veel interne en externe activiteiten. Uiteraard hebben wij ambities om een grote club te worden binnen de competities van BN en RCZ. BCL biedt een veilige omgeving voor jeugd en senioren.

BCL is piepjong, maar zeker niet zonder ervaring! BCL is ontstaan uit een fusie van de clubs uit Lansingerland, namelijk BC Fly Over (Bleiswijk), BC Nerash (Bergschenhoek) en BBV Pip (Berkel en Rodenrijs). Begin 2015 werd het Badminton Collectief Lansingerland opgericht. Hierin werkten Nerash, Pip en Fly Over samen zowel in de belangenbehartiging naar gemeente, Sportfondsen, de badmintonbond als samenwerking in de zin van kennisdeling, stimuleren van toernooideelname, promotie van de badmintonsport. Achteraf bezien is dit de basis geweest voor de fusie. Op het moment van de fusie bestonden Fly Over (33 jaar), Nerash (44 jaar) en Pip (43 jaar) al best lang!

Lees hier meer over de geschiedenis van deze clubs:
Historie Fly Over
Historie Nerash