Loading...

Over BC Lansingerland

Logo Badmintonclub Lansingerland

Badmintonclub Lansingerland is dé badmintonclub voor Lansingerland en omgeving. BCL is er voor alle leeftijden, voor alle niveaus, ondersteund door goede trainers en enthousiaste vrijwilligers. BCL is gezellig, competitief voor wie dat wil, en sportief op en naast de baan. Met vrijwilligers organiseren wij veel interne en externe activiteiten. Uiteraard hebben wij ambities om een grote club te worden binnen de competities van BN (Badminton Nederland) en RCZ (Recreatieve Competitie Zuid-Holland). BCL biedt een veilige omgeving voor jeugd en senioren.

Het ontstaan van BC Lansingerland

Op 9 maart 2020 is BCL opgericht. We zijn dus nog piepjong, maar zeker niet zonder ervaring! BCL is ontstaan uit een fusie van 3 badmintonclubs uit Lansingerland, namelijk BC Fly Over (Bleiswijk), BC Nerash (Bergschenhoek) en BBV PIP (Berkel en Rodenrijs). Begin 2015 werd het Badminton Collectief Lansingerland opgericht. Hierin werkten Nerash, PIP en Fly Over samen zowel in de belangenbehartiging naar gemeente, Sportfondsen, de badmintonbond als samenwerking in de zin van kennisdeling, stimuleren van toernooideelname, promotie van de badmintonsport. Achteraf gezien is dit de basis geweest voor de fusie.

Lees meer over de geschiedenis van deze clubs

Op het moment van de fusie bestonden Fly Over (33 jaar), Nerash (44 jaar) en PIP (43 jaar) al best lang! Elke club heeft zo zijn eigen geschiedenis. Via onderstaande links kan je hier per club meer over lezen:
Historie Fly Over
Historie Nerash
Historie PIP